Projectprijs en uurtarief

Wat kost dat nou, het schrijven van een persbericht of artikel? Het is niet eenvoudig om dit in één tarief weer te geven, omdat het van vele factoren afhangt. Lever je bijvoorbeeld zelf informatie aan waarmee ik een artikel maak, dan gaat dat natuurlijk een stuk sneller dan dat ik zelf research moet doen. Daarom ontvang je van mij een duidelijke offerte nadat we contact met elkaar hebben gehad over de opdracht. In de offerte maak ik duidelijk hoeveel uren ik denk te besteden aan de opdracht en welke projectprijs daaraan hangt. Je hebt dan duidelijk in beeld welk bedrag je kwijt bent en ik zorg ervoor dat je waar voor jouw geld krijgt.

Natuurlijk kan ik ook een indicatie van mijn prijzen geven:

  • Voor tekstschrijven offreer ik uurtarieven (vanaf € 70) en projectprijzen.
  • Voor een opdracht als interim communicatieadviseur hanteer ik tarieven vanaf € 75, afhankelijk van het soort en de duur van de opdracht.

Zodra we elkaar hebben gesproken en duidelijk is wat jouw vraag is, krijg je van mij een heldere offerte.

Ik werk overigens niet met een tarief per woord. Mijn streven is kwalitatief sterke teksten af te leveren die tot resultaat leiden. En dat kunnen lange, maar ook korte teksten zijn. Schrijven is immers schrappen! Bovendien is schrijven niet alleen maar woorden tikken, maar ook analyseren, corrigeren en nadenken over hoe een tekst zijn doel bereikt. Je kijkt immers ook naar wát voor tekst er staat en niet hoevéél woorden er staan. Het gaat om het resultaat. Daar kun je bij mij op rekenen! Zodat jij waar voor je geld krijgt.